diumenge, 2 d’octubre del 2011

Contes de llops

Al Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell han creat una curiosa MALETA VIATGERA, la MALETA DEL LLOP, plena de recursos per a totes les edats. Aquesta maleta que la poden demanar en préstec les escoles, la tindrem a la nostra biblioteca durant 3 setmanes, del 24 d'octubre a l'11 de novembre. Esperem que us ho passeu bé amb el seu contingut.

Els LLOPS,
aquells dolents de conte que fan patir tant als més menuts, protagonistes de moltes històries tan conegudes i explicades com:
ELS SET CABRIDETS I EL LLOP, aquells animals que es queden sols a casa mentre la mare surt a cercar menjar
EN PERE I EL LLOP, també conegut com EL PASTOR MENTIDER, on queda palés que les mentides no porten enlloc;
LA CAPUTXETA VERMELLA, la pobre nena que s'enfronta als perills del bosc...i moltes històries més recollides en molts contes que tenim a la biblioteca:

I aquests àlbums il·lustrats que fan les delícies dels infants:

Compte amb els contes de llops, on els llops s'escapen de les pàgines del llibre i ...




L'ovelleta que va venir a sopar
, on un vell llop té la sopa de verdura a punt, però es deleix per un estofat d'ovella. En aquest punt una ovelleta truca a la porta; no pot ser més oportuna. Mentre assaboreix anticipadament el seu estofat, el llop descobreix les necessitats de l'ovelleta. De mica en mica perd la gana i gaudeix més de la tendresa i la gratitud de l'ovelleta.


Gola de llop, un llibre per nens una mica més grans, ens ve a dir que no tots els llops són dolents. En aquesta nova versió del conte de la Caputxeta el llop Adolf és culte, un màrtir de la bondat, un veritable àngel pelut.





BIBIOGRAFIA SOBRE CONTES DE LLOPS de la biblioteca municipal de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada