dijous, 8 de desembre del 2011

Llibres sobre llibres i biblioteca

Entre els llibres que pots trobar a la biblioteca de l'escola hi ha llibres que parlen de llibres i de la biblioteca, n'hi ha per a totes les edats:
Mentre passeja pel bosc, un ós troba un tros de paper escrit. Tot i que no el pot llegir, causa en ell tal curiositat i magnetisme que el durà a anar a escoltar les històries que una jove llegeix tots els dies asseguda al costat de la seva cabana.

Uns bandolers segresten la bibliotecària del poble tot esperant que l'Ajuntament els pagui un bon rescat. Però la bellesa de la noia, la seva intel·ligència i una malaltia contagiosa acaben complicant el segrest.
Quan es viu en un remolí costa aturar-se per llegir, però l'hora del conte és genial, i per descansar és ideal. "L'avorriment ja té cura: aquesta nit hi ha lectura!" diuen els ratpenats. I tot seguit comença la seva aventura a la biblioteca.
Aquesta és la història d'un monstre monstruós normal i corrent que viu a Albacete perquè li agrada el tipus de fred que hi fa. Si no fos per la calor que hi fa a l'estiu...., ni tan sols pensaria en l'Antàrtida. Un dia, molt calorós, que cercava un lloc fresquet, va arribar a un lloc que li va canviar la vida. Ja us imagineu quin, oi?
Un llibre màgic per seguir, pas a pas, la gran història del llibre, que ens porta més de 5.000 anys enrere.
Un fenòmen molt estrany afecta la biblioteca: els llibres han perdut les lletres, que ara s'amunteguen a terra. què ha passat?
La protagonista d'aquesta història tenia sempre una gana de llop ferotge, fins que va descobrir que li agradaven els llibres. I ara ja s'ha cruspit una biblioteca sencera! I tant s'empassa un llibre amb zebres i girafes com un que estigui fet a base de nens que no volen créixer o que dugui una tasseta de fada.
L'Aquil·les no és un ratolí qualsevol, té nom d'heroi i sap llegir. És un ratolí de biblioteca. Un dia, però, ensorren l'edifici on viu perquè han construït una biblioteca nova. El ratolí haurà de fugir i espavilar-se. No s'imagina pas tot el que l'espera.
El senyor Sastian Or vivia sol, tenia molts diners, tot el temps del món i una sola afició: llegir. El president Uppi havia apujat tant el preu dels llibres que la gent no podia comprar-ne. Un dia el senyor Sastian Or observa que algú ha robat un llibre i el segueix fins a una biblioteca secreta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada