dijous, 22 de març de 2012

Dia mundial de l'aigua


22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua.

Des del programa Escoles Verdes ens arriba aquest correu:

El 1992 l'Assemblea General de Nacions Unides va establir que el 22 de març de cada any es commemoraria el Dia Mundial de l'Aigua. Aquest dia és una oportunitat única per recordar que mentre nosaltres ignorem o menyspreem un bé tan fonamental per a la nostra vida, moltes persones en el món no tenen accés a la quantitat d'aigua potable necessària per a la seva supervivència.

Un bé escàs

En un planeta que està cobert per aigua en les seves dues terceres parts, sembla un contrasentit dir que el difícil accés a l'aigua potable és la causa de malalties i pobresa per a 1.500 milions de persones.

L'aigua apta per a l'ús humà (dolça, potable i de fàcil accés) representa una part molt petita del total, i la seva escassetat no és conseqüència només de les condicions naturals de determinades regions, sinó que té molta relació amb l'augment de la població, el malbaratament, la contaminació i la manca de recursos tecnològics.

La situació és preocupant i molts experts consideren la qüestió de l'aigua com el desafiament més important que ha d'afrontar la humanitat en el segle XXI.

A més de l'aigua per consumir, l'agricultura, la indústria, la higiene, la salut, la qualitat ambiental d'un territori i la seva població, les possibilitats de desenvolupament d'un territori i la seva població depenen de l'aigua, de la seva qualitat i del seu consum racional.

Una dada per a la reflexió: El consum mitjà d’aigua per habitant i any en un país industrialitzat com els Estats Units se situa prop dels 2000 m3, mentre que en un país en desenvolupament com el Níger és de 41m3.

Podeu trobar recursos per celebrar el dia mundial de l’aigua a la vostra escola a:

· Web del programa Escoles Verdes (apartat de l’aigua), on podreu trobar recursos, tallers, activitats, contes, etc...

· Web de l’ACA: on trobareu recursos dirigits a primària i secundària.

· Web oficial del Dia Mundial de l’Aigua

· Web del Departament de Territori i sostenibilitat (apartat de l’aigua)

Us afegeixo l'enllaç a la llista de llibres sobre l'aigua que tenim a la biblioteca

AIGUA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada